top of page

Corona maatregelen aan boord van onze luxe sloep


Vanaf 26 juni zijn er weer versoepelingen aangekondigd in het openingsplan en dat betekent dat we weer mogen varen met onze luxe sloep. Echter, omdat we aan boord niet de anderhalve meter maatregelen kunnen hanteren, gaan we werken met testen voor toegang aan boord. Concreet betekent dit dat voordat gasten aan boord gaan van de sloep een negatieve testuitslag of vaccinactiebewijs moeten tonen.


De CoronaCheck-app

Het is vanaf 1 juli mogelijk om met CoronaCheck-app te laten zien dat je deels of volledig gevaccineerd bent, een recente negatieve testuitslag hebt of in het afgelopen half jaar van COVID-19 bent hersteld. Het gebruik van CoronaCheck-app is niet verplicht, maar het maakt het wel makkelijker om zaken als een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest aan te tonen.


Je kunt CoronaCheck downloaden in de Play Store (Android-telefoons) of App Store (iPhones).


Download CoronaChech-app in Google Play
Download CoronaChech-app in App Store
Testen voor toegang

Heb je nog geen vaccinatiebewijs, maar wil je wel mee aan boord. Dan kun je je laten testen voor toegang. Een zelftest gebruiken kan niet! Je kunt je gratis laten testen door een afspraak te maken via https://www.testenvoortoegang.org/ of in de CoronaCheck-app. De negatieve uitslag is veertig uur geldig.


Vaccinatiebewijs

Om een vaccinatiebewijs te maken in de CoronaCheck-app, kun je in de app inloggen via DigiD. CoronaCheck zoekt vervolgens in de systemen van het RIVM, de GGD en andere aangesloten databases naar jouw vaccinatie. Je kunt dit bewijs omzetten in een QR-code die aan boord van de sloep gescand kan worden.


Lukt het om wat voor een reden dan ook om niet je vaccinatiebewijs op te halen in de CoronaCheck-app, dan kan je contact opnemen met je prikzetter. Voor de meeste mensen zal dat de GGD zijn. In andere gevallen is dat bijvoorbeeld de huisarts of zorginstelling.


We hopen jullie heel graag aan boord van onze sloep te mogen verwelkomen :-)

173 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page